Ritva Kovalainen

Fotokonst

Plats
Kimito

Hemsida
http://www.kovalainenritva.com

Kärnan i Ritva Kovalainens fotokonst är relationen mellan människan och naturen samt den uråldriga förbindelsen mellan dem. Genom naturen har hon undersökt nyanser, färger och kompositioner och tagit ställning för skogarna. Hon kombinerar ofta fotografi med poesi.

Ritva Kovalainen valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen laitokselta vuonna 1990.
Kovalaisen valokuvataiteen ydin on ihmisen ja luonnon välinen suhde sekä ihmisen ja luonnon ikiaikainen yhteys. Luonnon kautta hän on tutkinut sävyjä, värejä ja kompositiota sekä ottanut kantaa metsien puolesta. Kemiössä asuva taiteilija työskentelee usein valokuvaa ja runoutta yhdistäen. Kotimaan lisäksi hän on valokuvannut muun muassa Japanissa ja Turkin Kappadokiassa, missä pohjoiset metsät ja puut ovat vaihtuneet karuihin, poeettisiin maisemiin ja ihmisistä otettuihin yksittäisiin muotokuviin.

Yhdessä valokuvataiteilija Sanni Sepon kanssa hän on muodostanut aktiivisen ja tuotteliaan työparin, joka on tehnyt useita kuvateoksia ja näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla. Kovalainen on saanut valtion Suomi –palkinnon vuonna 1997.