Sini Björkholm | Kasern nr 14

Bildkonst

Plats
Vasa

Hemsida
http://www.sinijimmy.com/sini/

Jag är en 32-årig konstgrafiker från Vasa.

Jag skapar unika verk i stort format. I verken syns ofta människofigurer -vuxna, unga, och barn, utförda med  carborundum, collagrafi, och monotypi. Grafikplåten gör jag genom att göra avtryck av människor med hjälp av hushållsplast, gesso och carborundum. Jag använder denna teknik för att få ett grafiskt avdrag av människans verkliga, fysiska kropp.

Missförhållanden i samhället är ett genomgripande tema för mig. De senaste fyra åren har jag behandlat trygghetskänslor. Temat bottnar i mina egna upplevelser av trygghet och otrygghet. Vår familj var med om en olycka, en krock med en långtradare år 2007 och detta skapade ett behov av att undersöka känslan av trygghet och saknaden därav.

I mina nyaste verk har jag avbildat trygghetskänslor ur ett bredare perspektiv, och behandlat bl.a. tsunamikatastrofen i Japan, förlåtelse, och hemligheter som ofta hålls inom familjen, såsom alkoholism.

Olen 32-vuotias taiteilija Vaasasta.

Teen isoja uniikkeja teoksia, joissa näkyy usein ihmishahmoja, aikuisia, nuoria ja lapsia toteutettuna carborundumilla, collagrafilla ja monotypialla. Grafiikkalevyn teen jäljentäen ihmisistä muovifoliolla, gessolla ja carborundumilla. Käytän tätä tekniikkaa saadakseni graafisen jäljen ihmisen todellisesta fyysisestä kehosta.

Uusimmissa töissäni kuvaan turvallisuuden tunnetta leveällä perspektiivillä, ja käsittelen m.m. tsunamikatastrofia Japanissa, anteeksiantoa ja salaisuuksia, joita pidetään usein vain perheen sisäisinä esim. alkoholismia.