Paula Salmela | Staffas

Bildkonst

Plats
Porvoo

Hemsida
www.staffas.info

Skulptör Paula Salmela från Borgå blev färdig från Bildkonstakademin i Helsingfors år 2008. Sedan år 2004 har Salmela under somrarna kuraterat och arrangerat nutidskonstutställningar i Staffas i Borgå. 

I Salmelas konstnärliga produktion är människan och naturen återkommande teman. Hennes starka band till naturen och empatin till naturen som människan förstör konkretiseras till mångdimensionella installationer, skulpturer och fotografier.

Vid sidan om sitt konstnärliga arbete är Salmela aktiv i Piirakkakerho-konstnärsgruppen för kvinnliga skulptörer.

www.staffas.info

http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3092
http://piirakkakerho.blogspot.fi/

Porvoolainen kuvanveistäjä Paula Salmela (s. 1965 Mäntässä) valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta Helsingistä vuonna 2008 ja kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta 2001.  Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Salmela piti vuonna 2000. Tämän jälkeen hän on osallistunut useisiin kotimaisiin ja ulkomaisiin näyttelyihin. Vuodesta 2004 hän on kuratoinut ja järjestänyt nykytaiteen näyttelyjä kesäisin Staffaksessa Porvoossa.

Salmelan taiteellisessa tuotannossa toistuvat teemat ovat ihminen ja luonto. Taideteosten välityksellä hän toteuttaa  teemojaan näkyviksi, tarjoten katsojalle mahdollisuuksia ymmärryksen laajentamiseen.  Vahva side luontoon ja empatia ihmisen haavoittamaa luontoa kohtaan konkretisoituu moniaistisiksi tilateoksiksi, veistoksiksi ja valokuviksi.

Oman taiteellisen työskentelynsä ohessa Salmela toimii naiskuvanveistäjistä koostuvassa Piirakkakerho-taiteilijaryhmässä.

www.staffas.info

www.salmela.info

http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3092
http://piirakkakerho.blogspot.fi/