Katri Kokkinen | Varikkogalleria

Bildkonst

Plats
Seinäjoki

Hemsida
http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3539

Jag är konstnär som bor och arbetar i Seinäjoki. Min atelje finns på varikkogalleria.  Jag gör installationer som jag framställer i fotografier.
Olen opiskellut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulussa. Nyt asun ja työskentelen Seinäjoella. Olen työskennellyt Varikkogallerian tiloissa keväästä 2011.
Teen lavastettua valokuvaa. Eli rakennan installaatioita, jotka esitän valokuvin.  Näin hetken kestävästä tulee pysyvää. Nukke kiinnostaa minua esineenä ja ihmisen kuvana. Peilaan niiden kautta ihmistä. Koen, että myös osa nukkea voi kääntää katseen ihmiseen. Teoksiani on kuvattu surrealistisiksi. Viime vuoden aikana teokseni ovat pelkistyneet ja valkoisen eri sävyt ovat alkaneet kiehtoa minua enemmän.
Varikko ry on seinäjokelainen taideyhdistys, jonka tilat sijaitsevat keskustan tuntumassa 1930-luvulla rakennetussa veturitallissa.  Varikko pitää yllä kuukausittain vaihtuvanäyttelyistä Varikkogalleriaa ja työtiloja taiteilijoille. Varikko -yhdistys perustettiin vuoden 2000 kesällä.  Tavoitteena oli saada lisää kuvataiteellista kulttuuria Seinäjoelle, ja erityisesti työtiloja taiteilijoille. Tilan yläkerrassa on Varikkogalleria, Varikko ry:n toimistotilat ja VarikkoSoppi, joka myy talon omien taiteilijoiden pieniä teoksia. Tiloissa on kuusi ateljeeta, joissa työskentelee seitsemän taiteilijaa. Kaikki toiminta tapahtuu talkootyönä.