Irina Pått | Kabelfabriken | DELTAR EJ

Bildkonst, Konsthantverk, Konstindustri/formgivning

Plats
Helsingfors

Hemsida
www.lumidesign.fi

DELTAR EJ PGA SJUKDOM

Irina Pått är formgivare och gör lampor i papper och metall. I den finska formgivningstraditionen har saknat papperslamptraditionen, om man inte räknar med de efterkrigstida av glödlampor gulnade kartongskärmarna. Irina Pått har inspirerad av den japanska papperslamporna velat påverka den finska lampformgivningen.

EI OSALLISTU SAIRAUDEN VUOKSI

Tuoteseloste/1     18.02.2013                                                                                                

Irina Pått   LUMIDESIGN
”KUIN PALANEN LUMIMAISEMAA”
Suomalaisesta muotoilutraditiosta on puuttunut paperivalaisintraditio, ellei mukaan lueta sodanjälkeistä hehkulampun ruskettamaa kartonkivarjostimen käyttöä.
Japanilaisten paperivalaisinten innoittamana olen omalta osaltani tahtonut vaikuttaa suomalaisen paperivaloteosten muotoiluun.
- Paperi on herkkä, mutta oikein käytettynä kestävä materiaali. Tukimateriaalina käytetään  teräsverkkoa, joka antaa teoksille niiden erikoispiirteet.
- Ekologisuus tulee materiaalin kierrätettävyydestä.
- Valoteokseni ovat edustaneet Suomea lukuisissa kansainvälisissä taidenäyttelyissä sekä  Habitaressa yli 15 v ajan.
ALKUPERÄINEN IRINA PÅTT-VALAISIN
- Teräsverkon päälle käsin rakennettu pellavapaperivalaisin on jo käsite. Näitä Winter Forest-sarjaan kuuluvia teoksia on nyt alettu kopioida.
- Olen saanut tekijänoikeusneuvostolta (2012) valaisimille harvinaisen vahvistuksen siitä, että valaisinteossarjastani Winter Forest valaisimet Wall Flax (Lamp Group Wall Installaation), Table/Floor Flax ja Boksi Flax nauttivat tekijänoikeussuojaa. Tekijänoikeusneuvosto katsoi ”näiden yksittäisten valaisimien ja niistä koostuvan valoinstallaation ilmentävän tekijänsä omaperäisiä luovia valintoja ja ovat tekijänoikeuslaissa tarkoitettuja teoksia.”
- Aidoissa Irina Påttin teoksissa on aina leimasinmerkintä IP ja LUMIDESIGN-logo, joilla se erottuu kopioista.
Yksilöllisiä LUMIDESIGNin / Irina Påttin teoksia ja valaisimia löytyy kymmeniä eri malleja ja kokoja. Esim.:
1. Winter Forest: teräsverkon päälle käsin rakennettu pellavapaperisarja                    (puhtaanvalkoinen tai luonnonvalkoinen). Vaihtoehtoisesti tausta on japaninpaperia tai se on ilman taustaa. Valaisimissa on pölyn hylkimiskäsittely, kynttilälyhdyissä palonestokäsittely.
2. Oriental Paper: teräsverkon päälle pingoitettu vahvistettu japaninpaperi-sarja (puhtaanvalkoinen tai luonnonvalkoinen). Pinta on sileä tai kuvioitu Pyry-kuviolla
3. Chandelier kattokruunut: Ruostumattomasta teräksestä hitsatut ja kootut näyttävät kattokruunut (neljä eri mallia, halk. n. 60 cm ).
- Kaikki tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa .
- Kattoplafondit ja erikoismallit tilauksesta, toimitusaika n. 3 viikkoa
- www.lumidesign.fi                               lumidesign@lumidesign.fi                                      p. 050-3246013