Österbottens Hantverk rf/Loftet

Hantverk, Konsthantverk

Plats
Vasa, Finland

Hemsida
www.loftet.fi

Om Österbottens hantverk

Österbottens hemslöjd rf är en ideell förening vars uppgift är att främja hemslöjd och konsthantverk i Österbotten. Föreningen har sina verksamhetsutrymmen i Vasa i ett trähus som härstammar från 1860-talet. I huset, som kallas Hantverkets hus Loftet, finns föreningens verksamhetsutrymmen, Taito Shop Loftet och Konsulinnans kafferum. Föreningen arrangerar utställningar, kurser och olika evenemang. Taito Shop Loftet säljer österbottniskt och finländskt hemslöjd och konsthantverk. Konsulinnans kafferum fungerar som lunchrestaurang och på kvällarna är den öppen på beställning.
Loftet - Hemslöjd, konsthantverk

FinnQuilt ry, Vaasan tilkkupatteristo, har sommarutställning i Loftet. Föreningen har över 20 medlemmar. Under Konstrundan arrangerar föreningens medlemmar arbetsdemonstrationer och workshops för allmänheten.

Arbetsdemonstrationer hålls av Harriet Björklund, Sisko Panu, Terttu Jansson, Seija Antila, Pirjo Sparv, Ulla Setälä, Sinikka Niemelä, Aino Tanninen, Leena Knuuttila, Gunhild Mäkinen, Malla Källström, Kaarin Fahler och Maj-Lis Niemelä.
De håller arbetsdemonstrationer och workshops om jojo-tekniken, tillverkning av rosor enligt en traditionell teknik och tillverkning av hjärtan.