Wallendahl, Anna

Konstindustri/formgivning

Plats
Nykarleby, Finland

Hemsida
returworkshop.blogspot.com

Om Anna

För tillfället är jag i slutskedet av mina industridesignstudier vid Konstindustriella Högskolan i Helsingfors. Tidigare har jag studerat formgivning vid Novia i Nykarleby och industridesign vid Designhögskolan i Umeå.

Jag jobbar i huvudsak med projekt inom grafisk design och produktformgivning, gärna tillsammans med människor från andra dicipliner. Är nyfiket faschinerad av designprocessen som leder en på oväntade vägar, beroende på projektets bakgrund, omfattning och komplexitet.

Som designer vill jag formge produkter där funktionalitet och estetik går hand i hand samt att alltid utgå från användarens behov
 

Industriell och grafisk design
Anna Wallendahl ställer ut sina produkter i Juthbacka Kulturcentrun tillsammans med Andreas Haals under årets Konstrunda. Wallendahl och Haals kommer dessutom att arrangera en workshop med återvinning som tema.

Recycling workshop under Konstrundan
Under konstrundan 2010 ordnas en recycling workshop på Juthbacka kulturcentrum. Till workshopen kan man som deltagare komma oanmäld och tillsammans med oss ge nytt liv åt sina gamla sittmöbler. Vi står för verktyg, material och accessoarer. Man kan även följa oss under processen via en blogg på nätet. Vi vill under workshopen visa hur man kan återanvända och hitta nya användningsmöjligheter för gamla stolar, fåtöljer, pallar etc. genom att töja på gränserna. Vi vill ge besökarna en annorlunda upplevelse och öppna upp till interaktion med deltagare och via bloggen på nätet. När workshopen har avslutats kommer dessa unika sittmöbler att finnas till försäljning via www.hops-shop.fi.