Karlsson-Sutisna Sanna

Bildkonst, Skulptur

Plats
Helsingfors, Finland

Hemsida
www.karlsson-sutisna.com

Sanna

Bild- och danskonstnären Sanna Karlsson-Sutisna är magister i konst. Hon har studerat på Berlins konsthögskola och hon tog sin examen vid Finlands konstakademi år 1989. Senare har hon fortsatt sina studier bl.a. på Bali och Kuba. I drygt 12 år har hon i sitt arbete kombinerat bild och dans och bidragit med att införliva mångkulturella element i rituell form i konsten och i den finländska vardagen.

Sanna Karlsson-Sutisna är känd för sin mångkulturella danskonst, speciellt som kännare av balinesisk kultur och som lärare. Sedan år 1979 har hon deltagit i flera grupp- och privata utställningar och hon har uppträtt såväl i hemlandet (bl.a. på festivalen Kuopio Tanssii ja Soi -89) som utrikes: I Tyskland, Danmark, Ryssland, Sverige, Österrike, Polen, Indonesien och på Kuba. Hennes arbeten finns i officiella och i privata samlingar.

Hon är känd framförallt för flere offentliga konstverk: Konstparken Livets Blomma I Helsingfors och 2. I Frankrike arques La Bataille, hennes skulpturer finns också i Brunnsparken, Centralparken, Kajsaniemi, på Järnvägstationen i Metron etc
 

Sanna Karlsson-Sutisna