Kippilä och Tammenpää

Konstindustri/formgivning, Media/film

Plats
Kimito, Finland

Sari om sig själv

Jag är konsthantverkare och har egentligen studerat till vävare, men blev efter studierna mer och mer intresserad av tovning. Sedan 90-talet har jag arbetat med tovning. Jag tycker om tovning eftersom det går att skapa tredimensionella former utan att sömnad. Jag tillverkar små serier bruksprodukter i filt och stickat, som jag säljer själv eller i konsthantverksbutiker.

För tillfället är jag mest intresserad av återanvändning av textiler och andra material. Jag har funderar mycket på konsumtionssamhellet heltida produktion av materia i en värld som redan är fylld av det.

Jag har presenterat mina arbeten både i separat- och i grupputställningar.


Tuomo om sin konst

Jag har arbetat som mediakonstnär i cirka 15 år. I mina arbeten behandlar jag konsumtionssamhället, övervakningstematik och människans förhållande till teknologi. Mina installationer har visats i Europa, Asien och Nordamerika. Till den fasta delen av min verksamhet hör också arbete som planerare inom en design grupp, samt undervisning där jag jobbar med innovationer i kombination med gör-det-själv-metoder/ur ett gör-det-själv-perspektiv.
Sari Kippilä - konsthantverk och Tuomo Tammenpää - mediakonst