Gustafsson, Ann

Bildkonst, Skulptur, Hantverk, Konsthantverk

Plats
Jomala, Finland

Hemsida
www.ulfsby.ax

Om Ann

Jag är en kvinna mitt i livet som för bara ett par år sedan sadlade om från att ha varit konsult och egenföretagare i hälso- och sjukvårdsbranschen till hantverkare på heltid. Jag började min nya karriär med ett års heltidsstudier vid Ålands Folhögsskolas Konst och Hantverkslinje. Året på skolan blev en otrolig start och också en ”falla på plats” upplevelse. Med det menar jag att jag under så många år varit mycket kreativ på olika sätt – men nu fick jag lära mej hur jag skall planera mina verk och framförallt hur jag slutför alla projekt.

Vi hade många tekniker i skolan och jag, som själv är mångsidig och gärna har lite ombyte, kan idag stoltsera med en rad olika tekniker i mitt skapande.

Jag väver främst i ull men också i trasor. Jag tovar såväl tredimensionellt som konsttovning. Jag trycker på tyg främst inredningstyger i olikfärgat linne. Jag gör små skulpturer i lera. Främst kroppar – detta från mitt tidigare yrke som specialist i beslastningsproblematik. Jag gör små enkla tavlor i akvarell och också konstkort i akvarell.

Jag hyser en stor kärlek till ullen – tack vare att vi har en fårgård med ca 1700 djur som mest på sommaren. En restaurang och ett charkuteri hör till familjens övriga verksamheter. Och nu har dessa kompletterats med min butik och ateljé och ett sommarcafe´.

Detta är kort om mej själv och min ganska nya karriär som konsthantverkare.
 

Ann G - Textil och keramik