Eivor Ewalds

Bildkonst

Plats
Borgå

Hemsida
www.eivor.fi

Välkommen på besök till min ateljé inom ramen för konstrundan. Min ateljé är belägen i Saxby, strax intill Mäntsälävägen 55, bara sju km från Borgå centrum och tre km från Kungsporten. Jag presenterar olje- och akrylmålningar.

Jag är en östnyländsk konstnär, född 1959, och jag har studerat konst vid Taidekoulu Maa, Hyvinge konstskola och Konstindustriella högskolan. År 1992 började jag måla i olja. Före det jobbade jag flera år i collageteknik.

Det viktigaste för mig är färgen. Dessa underbara kulörer som talar med varandra, som spelar med varandra eller som strider och argumenterar. Jag älskar att se hur färgerna på ett halvfärdigt arbete reagerar då jag sätter dit en ny färg. Ibland går jag vilse och väljer fel färg men oftast stöder kulörerna varandra och börjar lysa med en ny intensitet. När arbetet är färdigt har de alla hittat sin plats. Då är äventyret över och jag dröjer en stund vid förtrollningen av den nya målningen.
 


Tervetuloa työhuoneelleni jonka löydät Mäntsäläntien varrelta, vain 7 km Porvoon keskustasta ja 3 km Kuninkaanportista. Maalaan öljy-ja akryylivärimaalauksia.


Olen itäuusimaalainen taiteilija, syntynyt 1959. Olen opiskellut taidetta Taidekoulu Maassa, Hyvinkään taidekoulussa sekä Taideteollisessa korkeakoulussa. Vuonna 1992 aloitin maalaamisen öljyväreillä. Sitä ennen työskentelin monta vuotta kollaasitekniikalla.