Stentorp | Jill Christiansen

Hantverk, Konsthantverk

Plats
Kirjala

Det finska fåret med sin mjuka ull, sina rika färgnyanser och sin krulliga päls är en aldrig sinande inspirationskälla för Jill Christiansen. I samarbete med skickliga handstickerskor skapas bland annat ylletröjor, fodrade jackor, mössor och shalar av ullen. I mönstren blandas intryck från olika kulturer, från mytologiska berättelser och även från den omgivande skärgårdsnaturen. Av skinnen sys västar , hattar och börsar och av restbitarna vävs bl.a väggbonader och soffdynor

Heikki Vendelin målar akvareller och fotograferar naturmotiv från den aldrig sinande omgivande naturen.Han sköter fårena på gården och tränar vallhundarna .

Cecilia von Weymarn; Genom kameran kan jag se och upptäcka världen på nya sätt. Gamla, bekanta föremål och företeelser får nya dimensioner genom sökaren. I vår har jag koncentrerat mig mycket på växter och blommor, försökt komma dem riktigt nära och visa upp skönheten som kanske inte alltid kommer fram i första titten.

Andrea Zuther är konsthantverkare i Läder med egen verkstad i Lübeck i Tyskland. Hon deltar i Konstrundan på Stentorp. Hon gör bl.a fantasifulla äkta "Lederhosen" för barn och vuxna .