Åbolands hantverk | Annika Baarman-Sundblom

Hantverk

Plats
Kimito

Hemsida
www.gullkrona.fi

Åbolands hantverk rf

70-åriga Åbolands hantverk rf befrämjar och utvecklar finlänskt hantverk som kultur, kunnande och näring i sitt verksamhetsområde Åboland. För föreningens affärsverksamhet ansvarar Ab Gullkrona Oy som grundades 1962.

Föreningen erbjuder mångsidiga tjänster åt branschens hobbyutövare och proffessionella. Åbolands hantverk rf är medlem i Taito group som består av Förbundet för hemslöjd och konsthantverk Taito rf och 21 regionala hemslöjds- och konsthantverksföreningarna.

Annika Baarman-Sundblom

Garn, tråd, knappar och tyg fanns det gott om i mitt barndomshem.
Mamma lärde mej att virka, sy, sticka, väva, brodera och knyppla, inte konstigt att jag blev hantverksberoende! Det här var så roligt att jag som tonåring påbörjade min hantverksutbildning och blev så småningom färdig yrkeslärare i beklädnad.

Idag jobbar jag både som hantverkare och lärare. Stickar främst på maskin och helst med naturmaterial såsom ull, lin och bomull. Min passion är att experimentera med olika garn och materialkombinationer för att få fram strukturer, kontraster, färger och former. Stickade mössor, halsdukar, sjalar, löskragar och ponchon är mina huvudprodukter. Jag kombinerar gärna gamla tekniker med det stickade. Mitt mål är att göra vackra, synliga textiler som skiljer sig från mängden. Det ger mig glädje att arbeta med mina händer och tillfredsställelse när en produkt är klar.