Haals, Andreas

Konstindustri/formgivning

Plats
Nykarleby, Finland

Hemsida
returworkshop.blogspot.com

Andreas om sig själv och sin konst

Mitt namn är Andreas Haals. Jag studerar sista året vid Novias formgivningslinje i Nykarleby och hoppas bli klar med mina studier våren 2010. Efter många omvägar som resulterat i en agrologexamen och några års arbetserfarenhet som inspektör har jag hittat till formgivningsbranschen.

Idag stortrivs jag med mitt val att studera till formgivare. De senaste studieåren har varit mycket intensiva och jag har lärt mig massor. En del av de produkter jag har gjort har visats bland annat under Stockholm Furniture fair 2008 och 2010 samt under Milan Furniture fair 2009.

Som blivande formgivare har jag ännu inga specifika visioner eller ideal. Jag strävar efter att göra användbara produkter som tjänar sitt syfte och håller bra kvalitet. I mitt formgivningsarbete inspireras jag ofta av utrymmen, material och människor.

 

Andreas Haals - Formgivning
Andreas Haals ställer ut sina produkter tillsammans med Anna Wallendahl under årets Konstrunda. Wallendhahl och Haals arrangerar även en workshop med återvinning som tema under Konstrundan.

Recycling workshop
Under konstrundan 2010 ordnas en recycling workshop på Juthbacka kulturcentrum. Till workshopen kan man som deltagare komma oanmäld och tillsammans med oss ge nytt liv åt sina gamla sittmöbler. Vi står för verktyg, material och accessoarer. Man kan även följa oss under processen via en blogg på nätet. Vi vill under workshopen visa hur man kan återanvända och hitta nya användningsmöjligheter för gamla stolar, fåtöljer, pallar etc. genom att töja på gränserna. Vi vill ge besökarna en annorlunda upplevelse och öppna upp till interaktion med deltagare och via bloggen på nätet.