Anu Miettinen, Fiskehamnens konstnärshus

Övrigt

Plats
Helsinki

Hemsida
www.anumiettinen.com

Anu Miettinen (1975) från Helsingfors blev färdig från Fria Konstskolan 1998 och yrkeskonstnär från Lahden ammattikorkeakoulu 2013. Miettinen är en mångsidig konstnär som använder sig av rörliga bilder och stillbilder, miljökonst, performans, installationer och teckning. Just nu är Miettinen länskonstnär inom miljökonst vid Nylands konstkommission.

Helsinkiläinen kuvataiteilija Anu Miettinen (s. 1975) valmistui taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta 1998 ja kuvataiteilija AMK:ksi Lahden Taideinstituutista keväällä 2013. Miettinen on monialainen taiteilija käyttäen välineinään liikkuvaa ja still-kuvaa, ympäristötaidetta, performanssia, installaatiota ja piirustusta. Tällä hetkellä Miettinen toimii Uudenmaan ympäristötaiteen läänintaiteilijana Taiteen edistämiskeskuksessa.

Miettinen on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1997 ja osallistunut aktiivisesti yhteisnäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla kuten Mupis Valenciassa, Pereuchet Pietarissa, G11 Berliinissä ja Kasvokkain Kuntsin modernin taiteen museossa ja Kiasmassa. Miettisen teoksia on muun muassa Swanljung Kokoelmassa, Kuntsin modernin taiteen museon kokoelmassa, Tuulensuun taidekokoelmassa ja lukuisissa yksityiskokoelmissa.