Timo Konttinen

Plats
Jakobstad

Hemsida
timotimotimo79 Instagram / timotimotimo konttinen Facebook

Jag är 36-årig, aktiv och entusiastisk konstnär.
Om min konst skulle vara en musikstil skulle den vara punk. Den är rå, kommer från hjärtat, är inte för finslipad och rättfram. Jag provar olika tekniker. Jag försöker vara så ärlig som möjligt och också möta mig själv genom min konst. För mig är tecknandet och målandet ett sätt att behandla min egen vardag, en vardag som är fylld av humor, kärlek och ibland vånda. 
Mitt hem och min ateljé finns i Jakobstad där jag bor med min familj (Sandra, Rasmus, Oliwer och Ronja). I Mars 2013 började jag göra minst ett konstverk varje dag. Oftast skapar jag en målning eller en teckning. Konstprojektets eller -processens namn är 365. Projektet ser jag nu som nyckelverket i min konstnärliga bana, ett magnum opus som jag tänkt fortsätta på så länge som möjligt. 365-projektet är en mycket viktig del av mitt liv. 
Trots att det naturliga uttrycket för mina verk är teckning eller målning, utesluter jag för den skull inte andra tekniker. Bilderna är en slags inre självporträtt. Innehållet påverkas av allt som sker runtomkring mig och de sinnestillstånd händelserna framkallar. När ett verk är färdigt publicerar jag det alltid på Facebook och Instagram. Skapandet och publiceringen repeteras dagligen.
I skrivande stund har jag publicerat 1050 stycken verk i serien 365.

 

Olen 36-vuotias Parikkalasta 15 vuotta sitten pohjanmaalle muuttanut, Pietarsaarelainen kuvataiteilija. Valmistuin
kuvataiteen kandidaatiksi vuonna 2004, jonka jälkeen olen tehnyt koko ajan aktiivisesti taiteellista työtä. Ateljeeni sijaitsee kodissani.
Olen naimisissa ja minulla on kolme lasta(2, 4 ja 8 vuotiaita).
Aloitin maaliskuussa 2013 tekemään joka päivä vähintään yhden taideteoksen, useimmiten maalauksen tai piirrustuksen.
taideprojektin tai prosessin nimi on 365. Koen nykyisin kyseisen projektin olevan taiteellisen urani käsittävä päätyöni, jota olen ajatellut jatkaa niin kauan kuin mahdollista. 365 projekti tärkeä on osa elämääni.
Maalaan tai piirrän useimmiten kuvani, kuitenkaan mitkään muutkaan tekniikat eivät ole poissuljettuja. Kuvat ovat
eräänlaisia omakuvia. Kuvien sisältöön vaikuttavat kaikki asiat ympärilläni ja sen hetkiset tunnetilani. Saatuani kuvan
valmiiksi julkaisen päivittäin ne aina sekä Instagrammissa että Facebookissa.
Tällä hetkellä olen julkaissut 1050 kpl 365 sarjan taideteosta.