Bambu Hellstedt, Da-Dam

Plats
Helsingfors

Hemsida
www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2024, www.bambuhellstedt.fi

Kommer senare , möjligen ikväll

Kuvataiteen lait ovat minulle yhtäläiset säveltaiteen, teatterin,  kirjallisuuden, tanssin ja muiden taidemuotojen kanssa. Ensimmäinen niistä on totuudellisuus. Taiteilija ei saisi valehdella ja mennä virtausten mukaan, vain koska se apirahojen ja museoiden näkökulmasta olisi edullista. Vaan pitäisi puhua omalla suullaan siitä mitä sydän sanoo, minkä minä koen kaikkein tärkeimmäksi ja läheisimmäksi.

Minulle kohdat jotka hiertävät ja aiheuttavat kitkaa = kiinnostavat, ovat olleet ihmissuhteet, pari- ja perhesuhteet sekä ihmisen suhde ympäristöönsä, luontoon, planeettaan, jossa elämme. Väreistä ja ajatuksista, lehdistä, kirjoista, runoista, draamasta,  keskusteluista, ihmisten välisistä kohtauksista arjessa ammennan energiaa. Myös musta on minulle väri ja aito kiinantussin musta on niistä mielestäni kaikkein syvin. Sisältäähän se myös ison palan ihmiskunnan historiaa.

Huoleni ilmastonmuutoksen etenemisestä tuntuu kaikessa tekemisissäni, ajttelussani, suhtautumisessani. Joko olen teini-ikäinen vanha nainen tai romantikko vaiko vain realisti?