Tiina Herttua, Artborg 35

Bildkonst, Övrigt

Plats
Sipoo

Hemsida
www.tiinaherttua.fi

Tiina Herttua behandlar i sin konst människans förhållande till naturen och till andra människor. Andra teman som har förekommit i hennes konst är samhälleliga fenomen, såsom religion och kulturell tolerans. Tiina Herttua har studerat till bildkonstlärare vid Lahtis konstinstitut, och har också studerat vid Australian National University. I hennes arbeten hittas influenser från australiensisk nutidskonst och från ursprungsbefolkningens kultur.

Arbetena är ofta stora olje- och akrylmålningar i starka färger, men också foton, träsnitt, teckningar, collage och keramik.

Tiina Herttua käsittelee taiteessaan ihmisen suhdetta luontoon ja toisiin ihmisiin. Aiheina teoksissa ovat olleet luontoteeman lisäksi yhteiskunnan ilmiöt, kuten uskonto ja kulttuurinen suvaitsevaisuus. Tiina Herttua on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista, jonka lisäksi hän on opiskellut Australian National Universityssä. Teoksissa on nähtävissä vaikutteita Australian nykytaiteesta ja alkuperäiskansoilta. 

Teokset ovat usein suurikokoisia, voimakasvärisiä öljy- ja akryylimaalauksia, mutta myös valokuvia, puupiirroksia, piirustuksia, kollaaseja ja keramiikkaa.