Taru Leinonen, Valligrafia ry

Fotokonst

Plats
Helsinki

Hemsida
www.taruleinonen.com

Under de senaste åren har jag fotograferat livets mångskiktighet, sett ur min egen position i släktledens kretslopp, både som mamma och som dotter. Fotografierna från årens lopp visar på den förändring som tidens gång för med sig, och som är oundviklig för var och en av oss. Livets skikt skildras i mina bilder inte bara i form av tre generationer, utan också som reflektioner i en spegel och en fönsteryta. Jag tycker om tanken att reflektionen är en annan verklighet. Jag är både fotograf och målare. Jag utexaminerades som magister i fotografikonst från Aalto-universitetet år 2012, och fick min examen som målare vid Pekka Halonens akademi år 2003. Sedan år 2002 har jag deltagit i många grupp- och separatutställningar i Finland.

Viime vuosina olen valokuvannut elämän kerroksellisuutta omalta paikaltani sukupolvien kiertokulussa, äitinä sekä tyttärenä. Vuosien saatossa kuvaaminen on tuonut esiin ajankulun tuoman muutoksen, joka on väistämätön jokaiselle. Elämän kerrostumat tulevat esiin kuvissani kolmen sukupolven lisäksi heijastuksina niin peilin kuin ikkunankin pinnalla. Pidän ajatuksesta, että heijastus on toinen todellisuus.

Olen valokuvaaja sekä taidemaalari. Valmistuin valokuvataiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2012 ja taidemaalariksi Pekka Halosen akatemiasta 2003. Vuodesta 2002 alkaen olen osallistunut useisiin ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin Suomessa.