Pia Öst

Konstindustri/formgivning

Plats
Bennäs

Hemsida
www.addo.fi

Jag är Pia Öst och är formgivare. Mina arbetsmaterial är lera, trä och textil.

Med leran mellan mina händer och drejskivan började min väg som formgivare, året var 1987, och jag visste inte då att det var vägen som lades framför mig. Men den gavs mig, jag valde den och den förändrade mitt liv, och jag vill inte annat än fokusera på uppgiften.  Det jag gör måste vara tydligt och klart, och jag måste kunna se hur alla delar i formgivningen hör ihop för att kunna gå vidare. Att vara formgivare är inte bara ett yrke för mig. Det är mitt sätt att befinna mig i tillvaron. Det är en väg som inte kan avbrytas. Så stark finns den i mig.

Olen muotoilija Pia Öst. Työssäni käytän materiaaleina puuta, savea ja tekstiilejä.

 Savesta käsieni ja dreijauslevyn välissä alkoi tieni muotoilijana vuonna 1987, enkä tiennyt silloin, että se olisi juuri minun tieni.

Haluan työskennellä kokonaisuuksien parissa ja katsoa, mitä puuttuu ja täyttää tyhjän tilan. Myös minä olen kokonaisuuden osa. Arki on tärkein inspiraation lähteeni, ja oleskeluympäristölläni on hyvin suuri merkitys.  

Mikään ei sulje pois jotain muuta, haluan tehdä monia erilaisia asioita. Minulle on tärkeää työskennellä kaikkia materiaaleja käyttäen. Savi on materiaali, jota en voi määräillä, ja se avaa kaikki aistini. Se vaatii harjoittelua, kärsivällisyyttä ja rakkautta. Dreijaaminen on meditointia ja se pakottaa olemaan läsnä. Mutta se on myös konkreettista tekemistä, josta syntyy tulos. Puun ja huonekalujen parissa työskentelyssä on kyse ongelmanratkaisusta, ja voin jatkaa vaikka kuinka kauan päästäkseni perille. Kuvioiden teko tekstiileihin on suurin haasteeni ja vaikeinta minulle. Mutta en voi olla tekemättä sitä!

Muotoilijan työ ei ole minulle vain ammatti. Se on minun tapani olla olemassa.