Carl-Gustaf Lagercrantz, Lagercrantz Jewellery

Konsthantverk

Plats
Ekenäs

Hemsida
www.lagercrantzjewellery.fi

Lagercrantz Jewellery har nu verkat i nya utrymmen, Gustav Wasasgata 12, nästan ett och ett halvt år. Arbetena har som tidigare dominerats av special beställningsarbeten i guld och silver med ädla stenar.  Under hösten 2013 hade jag i butiksutrymmet en smyckeutställning med  spektrolit smycken främst gjorda i silver. Butiken ock arbetsutrymmet kan lätt med litet arbete ändras till ett utställningsutrymme.

Nu under vintern och våren jobbar vi med flera unika handgjorda guldringar och övriga beställningsarbeten. Det gäller att fånga in själen och djupet  i mina arbeten och noga lyssna till mina kunders önskemål.

Det gäller att även kunna lyssna till vad de olika metallerna fodrar och hur de svarar då jag med hetta och hammarslag skapar nya spännande smycken åt mina krävande kunder. Välkommen att besöka Lagercrantz Jewellery under Konstrundan!

Lagercrantz Jewellery on toiminut näissä tiloissa noin puolitoista vuotta. Lagercrantz tekee enimmäkseen tilaustöitä kullasta, hopeasta ja jalokiveistä. Työhuone toimii sekä näyttelynä että työhuoneena.