Helena Tuura ja Marika Kojo/ Kuusiston Taidekartanon pop up -työyhteisö / Tippa vettä, kiitos

Bildkonst

Plats
KUUSISTO

Hemsida
www.helenatuura.fi

JAG HATAR TRAPPOR - Helena Tuura och Marika Kojo:

Helena Tuura är bildkonstnär och jobbar vanligtvis i Suomusjärvi i Salo. Människofiguren med sin glädje och sorg, livets moment har alltid inspirerat. Under senaste åren har Helena visat akrylmålningar, men nu, inspirerad av Marika Kojos dikter, har hon ritat med olika redskap. Vattenfärgernas glöd och sensitivitet har förstummat mig! Vatten och färgpigment är kraftigt!

Under Konstrundan visar jag färdiga diktillustrationer och målar på plats och ställe. Vi bjuder även på diktperformanssen!

 

VIHAAN PORTAITA - Helena Tuura ja Marika Kojo:

Helena Tuura

Helena Tuura (s. 1956 Raahessa) on valmistunut kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulusta v. 2002. Asuu ja työskentelee Suomusjärvellä, Salossa.

Ihmiselo iloineen ja murheineen, elämän hetkellisyys, on aina inspiroinut minua.

Viime vuosina minulla on ollut esillä akryylimaalauksia, mutta nyt Marika Kojon runojen innoittamana olen intohimoisesti piirtänyt eri välineillä.  Vesivärien hehku ja herkkyys ovat mykistäneet minut! Vedessä ja väripigmentissä on voimaa!

Konstrundaniin tuon esille jo valmiita runokuvituksia sekä maalaan paikanpäällä. Luvassa myös runojen innoittamaa performanssia ja lausuntaa! 

 

 

Marika Kojo

 

"Kirjoitin runot jo vuonna 2009. Siitä asti olen etsinyt niille kotia.

Tapasin taiteilija Helena Tuuran ja heti ihastuin hänen väkevään taiteeseensa ja aloin haaveilla, että hän inspiroituisi teksteistäni ja voisimme yhdessä suunnitella runokirjaa hänen kuvituksillaan. Näin kävi.

Tulevan runokirjan nimikkoruno Vihaan portaita oli se runo, josta kaikki sai alkunsa.

Nyt nämä lyyriset maljat on tarkoitus vihdoinkin tarjoilla muidenkin nautittavaksi.

Näiden viininmaistajaisten nesteet sisältävät karvasta verta, kuolaa irvihampaissa, valuvaa visvaa, hikeä kuin makeaa sadetta, aktin eritteitä, sadetta, mustetta, kermaa, pyörteitä, syvää vettä, meren kokoisia aaltoja, kevätpuroja. Elämän nesteitä."

 

 

 

 

Kuusiston Taidekartanon pop up -työhuoneyhteisö / Tippa vettä, kiitos

 

Merja Markkula,  (Teos nimeltä Kahvila)

Riikka Niittonen, (Rebels)

Helena Tuura ja Marika Kojo, (Vihaan portaita)

Tiina Hölli ja Veli Hölli, (Face values)

Maarit Hatakka, ()

Satu Närhi ja Päivi Huhtala (Mad Knitters´Teaparty)

 

 

Kuusiston kartano on vuosisatoja ollut aikansa kulttuurin kantaja. Nyt se muuttuu tämän ajan taidekartanoksi, jossa voi kokea näyttelyn lisäksi myös "Teos nimeltä Kahvilan" omintakeisine suuhunpantavineen.

 

Kesän 2014 ohjelma muokkautumassa, avoinna 17.5.-14.9. to-ma klo 12-18, mutta muutokset mahdollisia.