Osuuskunta Turun Tuulenpesä

Bildkonst, Hantverk, Konsthantverk, Skulptur

Plats
Turku

Hemsida
www.turuntuulenpesa.fi

Osuuskunta Turun Tuulenpesä är en hantverks- och formgivningskooperativ med femton medlemmar i Portsa i Åbo. Vi är ett inovativt och annorlunda företag inom branschen, eftersom vi vill dela våra kunskaper öppet och ge människor lust och iver att göra själva och lyckas. Kurser och verkstäder är en stor del av vår verksmahet, vid sidan av försäljningen av de egna produkterna. 

Osuuskunta Turun Tuulenpesä on viisitoistajäseninen käsi- ja taideteollisuusalan osuuskunta idyllisellä Portsan puutaloalueella Turussa. Tuulenpesä on innovatiivinen ja erilainen käsi- ja taideteollisuusalan yritys, koska haluamme jakaa taitojamme ja tietojamme avoimesti, antaa ihmisille tekemisen kipinän ja onnistumisen kokemuksia. Toimintamme on erityisen monipuolista, yhteisöllistä ja osallistavaa. Erilaiset työpajat ja kurssit ovat tärkeä osa toimintamme valmiiden tuotteiden myymisen ohella.

Tuulenpesän toimintakonsepti on erittäin laaja. Jäsenistömme koostuu käsi- ja taideteollisuusalan ammattilaisista, kokeneista alan opettajista, värikkäistä ja monipuolisista taiteilijoista ja käsityöläisistä. Tiloissamme on kahden keraamikon työtilat, tilat pajatoiminnalle ja kursseille sekä pieni myymälä. Merkittävä osa toimintaamme on monenlaiset kurssit pienryhmille, tarjolla on myös räätälöidyt kurssit esimerkiksi yritysten virkistys- ja tyky-päivät, polttarit, syntymäpäivät, tms. Koska jäseniä työskentelee tiloissa, asiakkaat pääsevät seuraamaan tuotteiden syntymistä ja voivat tutustua työtapoihin ja materiaaleihin. Asiakkaat voivat myös tulla työskentelemään pajalle itsenäisesti tai vuokrata pajan työvälineineen ja laitteineen omien kurssien pitoon. Meillä on keramiikan polttopalvelu sekä pienimuotoista keramiikan materiaalimyyntiä, joille tuntuu Turussa olevan kovaa kysyntää.

Myymälästämme löytyy yksilöllisiä käyttö- ja sisustustuotteita, taidetta, koruja, asusteita. Omien jäsenien töiden lisäksi meiltä löytyy muiden paikallisten käsityöläisten tuotteita. Niin putiikin kuin pajankin puolella kantavana ajatuksena on kiireetön ja yksilöllinen palvelu.